Min bakgrund

1968-1970 utbildade jag mig till gymnastikdirektör på GIH i Stockholm. Jobbade som gymnastiklärare i två år för att sedan utbilda mig till sjukgymnast. Jag examinerades som sjukgymnast 1975.  Jag har under åren haft mycket omväxlande arbetsuppgifter som sjukgymnast såsom arbete med rörelsehindrade barn och
ungdomar med såväl hjärnskador som andra rörelsehinder.

Jag arbetade många år som privatpraktiker med många skilda diagnoser såsom stroke, MS, MB Parkinsson samt frakturer, smärtor och besvär från rörelse och stödorganen. Har arbetat mycket med akupunktur och TNS som smärtlindring.

Under flera år arbetade jag också som Företagssjukgymnast med såväl behandlingar av belastningsbesvär som åtgärdande av arbetsplatser.

 

Jag var med och startade Friskis o Svettis på Lidingö. Senare så startade jag tillsammans med en väninna även Friskis och Svettis i Paris 1983. Jag har varit ledare på Friskis och Svettis i totalt femton år.

Då jag var i femtioårsåldern kände jag att jag ville prova något annat i mitt arbetsliv och utbildade mig till fastighetsmäklare vilket jag sedan arbetade med i 12 år i Stockholm och i Sörmland.

Jag arbetade sedan några år som coach i livsfrågor och drev ett Bed & Breakfast.

För några år sedan flyttade jag tillbaks till Stockholm och har i tre år haft anställning som leg sjukgymnast inom Stockholms läns landsting på Rehab City Östermalm och där haft grupper i Medicinsk Qigong samt receptionsarbete.

Eftersom jag har förstått att det finns ett stort behov av regelbundna besök av hemsjukgymnaster som inte alltid kan uppfyllas pga resursbrist så kände jag att det skulle vara roligt att jobba med detta med hjälp av min bakgrund och av min livserfarenhet.